Slapen en Wonen

Matrassen op maat

Door - Tom Cosyns

Ultiem comfort voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze algehele gezondheid en welzijn. En een belangrijk element voor een goede nachtrust is een kwalitatief hoogwaardig kussen en matras. In deze review zullen we de kenmerken en voordelen van een goed kussen en matras bespreken, zodat je kunt ontdekken waarom de ideale keuze een goede nachtrust oplevert.

Het belang van een goed kussen

Een goed kussen speelt een cruciale rol bij het bevorderen van een goede slaaphouding en het bieden van de juiste ondersteuning voor je hoofd, nek en rug. Hier zijn enkele redenen waarom een goed kussen belangrijk is:

 • Nek- en rugondersteuning: Een kussen van goede kwaliteit zorgt voor de juiste uitlijning van je nek en ruggengraat, waardoor spanning en pijn in deze gebieden worden verminderd.
 • Comfort: Een comfortabel kussen helpt je ontspannen en in slaap te vallen, waardoor je de hele nacht comfortabel kan blijven.
 • Ademend vermogen: Een kussen met een goede ventilatie voorkomt overmatig zweten en zorgt voor een aangename slaapomgeving.
 • Allergievriendelijk: Het juiste kussen kan allergische reacties verminderen door het voorkomen van ophoping van allergenen zoals huisstofmijt.

Cloudpillo: Het kussen van de toekomst

Het Cloudpillo kussen is een innovatief kussen dat is ontworpen om de ultieme slaapervaring te bieden. Lees ook eens de Cloudpillo review om nog meer te weten te komen over dit kussen. Cloudpillo heeft een afstelbare kussen ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat je elke dag uitgerust wakker wordt en met blijdschap naar bed gaat. De Cloudpillo is verkrijgbaar in een model, maar schijnt voor iedereen geschikt te zijn. Het kussen heeft namelijk een rits waarmee je toegang krijgt tot het traagschuim. Het is hierdoor mogelijk om wat foam eruit te verwijderen en daardoor de juiste hoogte te vormen. Hier zijn enkele kenmerken die het Cloudpillo kussen onderscheiden:

 • Ergonomisch ontwerp: Het Cloudpillo-kussen is ontworpen met aandacht voor ergonomie, waardoor het perfect aansluit op de contouren van je hoofd en nek. Dit zorgt voor optimale ondersteuning en comfort.
 • Hoogwaardige materialen: Het Cloudpillo-kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en comfort garanderen. Het kussen behoudt zijn vorm en veerkracht gedurende langere tijd.
 • Ademend en hypoallergeen: Het Cloudpillo-kussen is ademend en hypoallergeen, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën. Het voorkomt ophoping van allergenen en zorgt voor een frisse slaapomgeving.
 • Aanpasbare hoogte: Het Cloudpillo-kussen biedt de mogelijkheid om de hoogte aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Hierdoor kun je het kussen perfect afstemmen op je slaapgewoonten en behoeften.
 • Het kussen is verkrijgbaar in 1 afmeting, 70 x 50 cm, en kost €69,95 per stuk. Daarbij heeft Cloudpillo een leuke actie bedacht. Bij aankoop van 2 kussens krijg je 10% korting en bij 4 kussens zelfs 20% korting. Daarnaast mag je 30 dagen proefslapen op het kussen. Past het toch niet bij je? Dan mag het gratis worden geretourneerd.

Wat is een topper matras?

Een topper matras, ook wel bekend als een topdekmatras of oplegmatras, is een dunne laag van comfortabel materiaal die je bovenop je reguliere matras plaatst. Het is ontworpen om extra zachtheid, ondersteuning en comfort toe te voegen aan je bed. Toppers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals traagschuim, latex, koudschuim of een combinatie van materialen. De Mattsleeps is hierbij uitverkoren als het topper matras van dit jaar!

Voordelen van een topper matras

 • Extra comfort: Een topper matras voegt een extra laag van zachtheid en comfort toe aan je bed, waardoor je heerlijk kunt wegzakken en ontspannen.
 • Verbeterde ondersteuning: Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kan een topper matras extra ondersteuning bieden aan je lichaam, met name aan je rug en gewrichten. Dit kan helpen om pijn en drukpunten te verminderen.
 • Temperatuurregulatie: Sommige topper matrassen zijn ontworpen met speciale materialen die de temperatuur reguleren en overtollige warmte afvoeren, waardoor je koel en comfortabel blijft tijdens het slapen.
 • Hygiëne: Een topper matras kan dienen als een beschermende laag voor je reguliere matras. Het helpt bij het voorkomen van vuil, vlekken en allergenen, en is meestal gemakkelijker schoon te maken dan een volledig matras.
 • Gemakkelijk te verwisselen: Een topper matras is eenvoudig te verwijderen en te vervangen. Dit kan handig zijn bij het schoonmaken van je bed of wanneer je de stevigheid of het comfortniveau wilt aanpassen.